Waarom wilde jij in de kinderjury van de Podiumkids Prijs?

Ik hou ontzettend veel van theater en dingen schrijven. Dus toen mijn vriendin Ebby me vertelde over de Podiumkids kinderjury, meldde ik me meteen aan!

 

Wat is de mooiste voorstelling die je ooit hebt gezien en waarom?

Hamlet de familievoorstelling van Theater Rotterdam vond ik echt geweldig! Het was grappig en leuk en er zat een mooi en sterk verhaal in. Ik vond ook alle parodieën van liedjes van de band Queen heel goed en was het goed te begrijpen voor kinderen.

 

Waar ga je op letten als kinderjurylid bij het bekijken van de voorstellingen?

Ik ga kritisch zijn, dus ik ga niet alleen maar letten op de goede dingen, maar ook misschien op de paar dingen die beter konden. Ook ga ik erop letten of het leuk en goed te snappen is voor kinderen. Maar vooral ga ik veel lol hebben!

 

Zou je andere kinderen aanraden om (vaker) naar het theater te gaan, en zo ja waarom?

Zeker, het is echt geweldig leuk! Je leert nieuwe dingen en het is vooral voor kinderen leuk, omdat kinderen van fantasie en verhalen houden. Ook als je zelf toneel speelt sla je dingen op.

 

Sta je zelf wel eens op het podium? Vertel hier eens wat over?

Ja, ik zit op een toneelgroep genaamd theatergroep Barst. Dat is in Hengelo en elke zaterdagochtend heb ik les van Rinus Morsink. Hij heeft mij ontzettend goed geholpen met toneel! Dankzij hem heb ik meegedaan aan het theaterstuk STORK. Ik heb ook meegedaan aan Reuring in ’t Reggedal en ben nu bezig met kerstmusical Oliver!

Foto: Eveline van Egdom

 

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies.