Waarom wilde jij in de kinderjury van de Podiumkids Prijs?

Ik zit zelf al een paar jaar op toneel, eerst bij Oostblok en nu bij de Amsterdamse Jeugdtheaterschool. Ik zit ook op zangles en vroeger heb ik gedanst. Ik hou dus heel veel van toneel en muziek, ook om ernaar te kijken. En het leek me leuk om in een jury te zitten.

Wat is de mooiste voorstelling die je ooit hebt gezien en waarom?

De mooiste voorstelling die ik ooit heb gezien is Narnia, omdat het dans én toneel was. Ik vond het bijzonder want het was zonder praten, maar ik begreep het wel heel goed. Dat kwam omdat de spelers heel duidelijk lieten zien hoe ze zich voelden in hun bewegingen. Ook vond ik het een heel mooi verhaal. 

Waar ga je op letten als kinderjurylid bij het bekijken van de voorstellingen?

Het verhaal, of het goed gespeeld is, het decor en de kostuums. En of ik de emoties goed voel.

Zou je andere kinderen aanraden om (vaker) naar het theater te gaan, en zo ja waarom?

Ja! Ik vind theater heel leuk. Je wordt helemaal meegevoerd in het verhaal, een toneelstuk kan grappig zijn of juist verdrietig, er zijn superveel emoties. Ik krijg heel vaak inspiratie van toneel. En ik vind de sfeer van een theater leuk en spannend. Je kan eigenlijk niet zeggen dat je theater niet leuk vindt, want alle toneelstukken zijn verschillend dus er is altijd wel een die je leuk vindt.

Sta je zelf wel eens op het podium? Vertel hier eens wat over?

Ja, ik vind het heel leuk om typetjes na te doen en ik heb al drie keer in een toneelstuk gespeeld. De eerste keer speelde ik een zeemeermin, de tweede keer een prinses die geen prinses wou zijn, en de derde keer was ik een kakker, die samen met hippies, nerds, en aso’s kerst ging vieren. Ook heb ik kleine rolletjes gespeeld en gezongen in Welkom in de jaren ’20, dat net op televisie is geweest. Ik verheug me heel erg op de musical in groep 8, volgend jaar.

Foto: Eveline van Egdom

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies.