Waarom wilde jij in de kinderjury van de Podiumkids Prijs?

Het leek me heel erg cool om voorstellingen te beoordelen. En omdat ik zelf vaak en graag naar voorstellingen ga, leek het me nog extra leuk.

 

Wat is de mooiste voorstelling die je ooit hebt gezien en waarom?

Ik vond de Lion King geweldig, ik ben er zelfs 3 keer geweest. Ook de voorstellingen van het RO Theater vond ik gaaf, ik moest daar erg veel om lachen. Ik ga daarnaast graag naar dansvoorstellingen zoals bijvoorbeeld van het Nationaal Ballet of van Introdans.

 

Waar ga je op letten als kinderjurylid bij het bekijken van de voorstellingen?

Ik vind gezichtsuitdrukkingen belangrijk en let er dan op of deze uitdrukkingen kloppen bij het verhaal dat ze uitbeelden. Ook let ik op decor, kostuums, geluid en hoe de acteurs acteren.

 

Zou je andere kinderen aanraden om (vaker) naar het theater te gaan, en zo ja waarom?

Jaaa zeker, want er zijn vaak bijzondere voorstellingen. Je moet soms naar voorstellingen gaan die je zelf niet uitkiest. Dan zie je nieuwe dingen en dat verbreed je kennis en interesse. Nieuwe dingen doen en zien is soms best eng, maar na afloop is het altijd goed.

 

Sta je zelf wel eens op het podium? Vertel hier eens wat over?

Ja, ik dans namelijk veel en ik doe veel mee aan wedstrijden (modern en hip hop). Het is dan best spannend dat de jury naar je kijkt. Ik heb ook meegedaan aan twee voorstellingen, Hanna van Hendrik en Reuring in het Reggedal, dat was heel cool met alle mensen in de zaal die kwamen kijken.

Foto: Eveline van Egdom

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies.