Waarom wilde jij in de kinderjury van de Podiumkids Prijs?

Ik geniet ervan om in het theater te zijn en het leek me leuk om met het jureren anders te leren kijken naar voorstellingen. Zo leer ik ook om kritisch te zijn en dat op te schrijven. Het leek me ook leuk om samen met andere kinderen te praten over wat hun is opgevallen.

 

Wat is de mooiste voorstelling die je ooit hebt gezien en waarom?

Beauty en het Beest van Maas Theater en Dans, omdat mijn broer erin meespeelde. De voorstelling had een hele mooie magische sfeer en het koor zong prachtig. Ik kijk ook heel erg uit naar Lampje van Maas Theater en Dans, omdat het boek veel indruk op mij heeft gemaakt.

 

Waar ga je op letten als kinderjurylid bij het bekijken van de voorstellingen?

Allereerst ga ik letten op het verhaal, waar het over gaat en of de acteurs het verhaal geloofwaardig overbrengen. Ik vind het ook belangrijk dat het decor bij het verhaal en het spel past. Het is mooi als deze dingen allemaal samensmelten. Als dat niet gebeurt word je niet meegenomen in het verhaal.

 

Zou je andere kinderen aanraden om (vaker) naar het theater te gaan, en zo ja waarom?

Ja, ik zou het aanraden omdat het heel leerzaam is. Theater is voor mij ook altijd een opvrolijker. Als je bijvoorbeeld je dag niet hebt, kan je naar een grappige voorstelling gaan zodat je er met een lach weer uit komt. Dat overkomt mij heel vaak.

 

Sta je zelf wel eens op het podium? Vertel hier eens wat over.

Ik houd ervan om op een podium te staan. Ik maak soms wel kleine foutjes, maar voel me nooit zenuwachtig. Ik heb twee jaar vioolles gehad en dan gaf ik concerten samen met andere kinderen. Bij Maas heb ik meegespeeld in de voorstelling FEEST!. Op school krijgen wij ook theaterlessen in het Maas podium dat tegenover de school ligt. We werken dan aan een eindejaarsvoorstelling die voor ouders wordt opgevoerd. Ik heb daarin verschillende rollen mogen spelen zoals de dochter of de verteller. Eén keer heb ik zelf een voorstelling voor alle ouders mogen regisseren. Misschien vond ik dat nog wel leuker…

Foto: Eveline van Egdom

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies.