Recensie: Pippi Powerrrrr

Hieronder vind je de recensies door de Podiumkids Kinderjury over de voorstelling Pippi Powerrrrr van Het Laagland

Recensie door Coco

Naam: Coco

Leeftijd: 8 jaar

Voorstelling: Pippi Power

Theater: Deventer Schouwburg

29 januari 2021

Dit is de leukste voorstelling die ik dit seizoen gezien heb! Het gaat over je talent, je kracht en waar je goed in bent. In iedereen zit een Pippi Langkous. Zij is het voorbeeld voor de acteurs. Ze vertellen ook waar ze zich voor schamen. Allemaal schamen ze zich voor iets anders.

Als je van kleding houdt dan moet je echt naar deze voorstelling want er gebeurt iets heel leuks mee. Het gaat ook over wat voor kleding je koopt en of het goed is voor de natuur.

Er zit ook veel mooie muziek in. Ik was met een vriendin naar de voorstelling en zij vond het ook heel leuk.

 

 

Recensie door Faas

Naam: Faas

Leeftijd: 8 jaar

Voorstelling: Pippi Power

Theater: Schuur, Haarlem

3 maart 2023

Ik ging naar de voorstelling in de Toneelschuur. Voordat de voorstelling begon heb ik de regisseur: Inez Derksen heel even ontmoet. Zij was echt super aardig.

Als we de zaal in komen, staan er op het toneel een nep paard, hangt er een giga grote doorzichtige bal aan het plafond, in de lucht. Staat er aan de zijkant een boom boordevol hoeden en kettingen en een Bushalte hokje of kas. Oh de rest van de vloer staat vol met enorm veel rekken met kleren. Wel zeven rekken..

De voorstelling begint gelijk heel grappig: de actrices komen op in een Pippi langkous kostuum: met hele grote lange vlechten aan de zijkant van hun hoofd. Als ze dansen ziet dat er super grappig en cool uit. Ik krijg gelijk zin in deze voorstelling.

De Voorstelling gaat over trouw zijn aan jezelf, in de geest van de wereldberoemde Pippi Langkous. “  (Ik heb nu wel heel veel voorstellingen gezien over `jezelf zijn´ ook met kleren op het toneel.)

Ik kende Pippi Langkous wel een beetje van de vlechten enzo, maar ik heb eigenlijk nog nooit een aflevering van de serie gezien. Gelukkig vertellen de actrices wie Pippi is, wie haar vrienden zijn (Anika, Tommy, Het paard dat op het toneel staat en een Aapje Meneer Nielson ) en waar Pippi woont en wat haar zo bijzonder maakt. Want ze is bijzonder. Net zoals meer mensen.

`Samen gaan de actrice op ontdekkingstocht naar ieders eigen powerrrrr. Niet alleen met Pippi als ultiem voorbeeld, maar ook met moedige “eigenzinnigerds” als Blue Ivy, Billie Eilish, Simone Biles en Greta Thunberg als inspiratiebron.`

Eigenlijk leer je in deze voorstelling dat iedereen wel een beetje bijzonder is van binnen. Als je maar je eigen Pippi Powerrrr vindt.

Er is heel veel muziek, en die rockt en is te gek. De actrices kunnen heel mooi zingen. Ze vertellen allemaal wel een verhaal over wat hen bijzonder maakt, maar ook wat ze moeilijk vinden of bang maakt. Ze zeggen mooie dingen. Er is een liedje over zwart zijn, dat klinkt leuk maar eigenlijk is de tekst zielig en best wel heftig. We mochten ook veel mee doen. We gingen protesteren, karate moves doen en het einde is heel tof maar dat hou ik geheim!

Wil je het al weten?? Boeien.. Moet je maar gaan kijken.

Het leukste vond ik het stuk toen die bal kaboem deed. Dat was heel grappig.

Dit was absoluut de beste voorstelling die ik gezien heb dit jaar. Helemaal mijn stijl. Echt een favoriet. Iedereen moet dit gaan zien, Jongens meisjes en grote mensen,

En ik heb ook een Pippi Powerrr!

Recensie door Leen

Naam: Leen

Ik ben met mijn moeder en broertje naar de voorstelling Pippi Powerrrrr geweest. Toen we binnenkwamen stond het hele podium vol met rekken met kleding. Dat maakte me wel nieuwsgierig, ik vroeg me af of ze dat allemaal zouden gaan dragen.

Het begin was heel grappig, de acteurs droegen allemaal dezelfde pruik van Pippi Langkous. Die wiebelde heel leuk. De voorstelling begon met veel energie. De actrices vertelden over Pippi, wie zij is. Pippi is iemand met veel power, ze durft heel veel. Ik dacht eerst dat de voorstelling zou gaan dat het goed is als je veel durft. Maar dat is niet zo, ze vertelden dat gewoon zijn ook goed is. Ik vond dat heel erg mooi.

De acteurs vertelden over situaties die ze vroeger hadden meegemaakt en hoe ze daar nu mee omgaan. Dat ze daar hun power uit hebben gehaald. Dat klinkt misschien heel saai, maar het was echt helemaal niet saai! Er gebeurde heel veel. Elk stuk was toch weer anders. En vaak ook wel herkenbaar, dat je wel begrijpt dat iemand zich zo voelt. Of dat je bedenkt hoe het voor iemand zal zijn.

De voorstelling is echt een aanrader om naartoe te gaan!

Recensie door Jesaiah

Naam: Jesaiah

Leeftijd: 10 jaar

Voorstelling: Pippi Power

Theater: Deventer Schouwburg, Deventer

29 januari 2023

Pippi powerrr is een voorstelling die gaat over Pippi-kracht in mensen. De acteurs vertelden allemaal over de Pippi kracht in hun eigen leven zoals doorzettingsvermogen, zelfstandigheid en een eigen mening hebben. Het decor was bedekt met kledingrekken. De acteurs hadden in het begin een Pippipruik (rode pruik met uitstaande vlechten) op. Ik vond het leuk dat het publiek veel bij de voorstelling betrokken werd. De lichteffecten in de voorstelling vond ik ook mooi.

In de voorstelling gebeurt veel. De acteurs praatten vaak over herkenbare situaties en vertelden hun eigen verhaal. Ik vond de voorstelling leuker dan verwacht. Ik dacht eigenlijk dat het een soort sprookje zou zijn, maar dit was veel leuker. Er ging midden in de voorstelling een alarm af. Ik dacht dat het bij de voorstelling hoorde maar dat was niet zo. Ik vond het grappig dat een acteur soms in het Zweeds ging praten. Toen de voorstelling was afgelopen mocht je je powermove laten zien en dan kreeg je een powerbadge. Ik zou iedereen aanraden om naar deze leuke voorstelling te gaan!

Recensie door Florian

Naam: Florian

Leeftijd: 10 jaar

Voorstelling: Pippi Power

Theater: Schouwburg Concertzaal Tilburg

26 maart 2023

Ik was op zondag 26 maart met mijn oma, mama, broer, zus en nog mijn beste vrienden naar Pippi Power geweest in de Schouwburg in Tilburg. Ik vond het heel leuk. Omdat de acteurs heel grappige pruiken met heel lange vlechten aan de zijkant op hadden. Die gingen zo lekker op en neer.  Ze konden heel goed zingen en samen vet dansen. Het decor was heel mooi want er was een heel grappig schuurtje met allemaal dingen erin. En er was een boom die ze gebruikte als kapstok. En er waren heel veel kledingrekken met heel veel kleding er aan. Er waren 4 actrices, die deden het heel goed. Heel veel mensen in de zaal moesten heel hard lachen.

Er waren ook heel veel plaatjes, dat werd dan gebeamd door een beamer op een trui. Dat was heel knap. Want de actrice moest precies op de juiste plek gaan staan. Van een zangeres, van een voetballer of een sporter. Dan vertelden ze erover waarom die zo goed was, of zoveel power had. Maar soms werd het ook heel serieus. Dan ging het over iemand die zich wel een beetje onzeker voelt soms. Of iemand die gepest wordt omdat zij een bruine huidskleur heeft. Dat vond ik niet leuk voor diegene.

Op een gegeven moment moesten we ook iets nadoen en mochten we meedoen. Dat vond ik heel leuk. Ik mocht nog één woord roepen met een coole beweging erbij, alsof we gingen protesteren. Ik riep heel hard KLIMAAT! Bij deze voorstelling ging ik heel erg nadenken over welke powers ik zelf heb. Ik heb er heel veel. Daar kwam ik achter en vond ik vet.

 Ik raad de voorstelling aan voor jong en oud. dus ga er snel naar toe.

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies.