Recensie:
Het Verhaal van Anders van Danstheater AYA

 

Hieronder vind je de recensies door de Podiumkids Kinderjury over de voorstellingen Het Verhaal van Anders van Danstheater AYA.

Recensie door Vince

Door: Vince
Leeftijd: 11 jaar
Datum: 11 december 2020
Gezien in: Kunstmin, Dordrecht

Het verhaal van anders is een voorstelling die voornamelijk dansend wordt uitgevoerd. Het verhaal gaat over de liefde. De liefde tussen een man en een vrouw, en tussen een man en een man. Dit wordt mooi uitgebeeld met zelfs een beetje humor.
 
Het is een mooi verhaal maar in het begin moest ik wel even wennen en het duurde het even voordat ik doorhad waar het precies over ging. Maar, het verhaal is iets wat verteld mag worden en wat in deze uitvoering goed en duidelijk uitgebeeld wordt.
 
Het decor is simpel uitgevoerd maar dat past ook echt bij het verhaal. Er wordt weinig gebruik gemaakt van andere decordelen waardoor het de sobere look hield.
Een echte aanrader, het is echt een verhaal van nu en net een beetje anders.

 

 

 

 

Recensie door Carlijn

Voorstelling: Het Verhaal van Anders
Leeftijd: 12 jaar
Gezien: Online
Datum: 14 maart 2021

Deze voorstelling gaat er over dat iedereen anders is en dat het eigenlijk gek is dat we dat raar vinden.

Ik vond het een mooi en bijzonder verhaal, maar het einde begreep ik niet helemaal. In het nagesprek met de maker werd dat wel duidelijk. Ik vond de voorstelling een beetje saai omdat er zo veel dans was. Het dansen op hakken vond ik wel heel knap, maar ik hou zelf meer van toneel dan van danstheater.

Het decor bestond uit van die blauwe lange doeken van de carwash. Daar moest ik wel om lachen. Verder stonden er alleen maar 2 bankjes, een pilaar, een rekje met kleding en een microfoon waar ze af en toe wat vertelden. In het stukje over de camping hadden ze ook nog tenten waarmee ze gingen dansen.

Wat ik bijzonder vond is dat de acteurs soms uit hun rol leken te stappen. Dan waren ze even gewoon zichzelf en praatten tegen het publiek. Dan vroegen ze zich bijvoorbeeld hardop af: he, waarom moet ik dan anders zijn?

Ik zou de voorstelling aanraden voor kinderen van 10+ die van danstheater houden.

 

 

Recensie door Yasmijn

Voorstelling: “Het verhaal van Anders”
Leeftijd: 10 jaar
Gezien: Via digitale registratie
Op: 14 maart 2021


Deze voorstelling gaat over drie mensen. Aan het begin was meteen het grappigste stukje van de voorstelling. De acteurs maakten een beetje ruzie maken over welke rol ze speelden. Eentje heette Anders, ze wilden eigen alle drie niet Anders zijn. Het gaat over dat twee mensen beste vrienden zijn, Anders en Ike, dan komt er opeens een meisje die Anders als vriend wil hebben. Anders kan niet kiezen waardoor Ike denkt dat hij Anders misschien kwijtraakt. Ike durft niet te laten zien wie hij echt is, want hij is bang om anders gevonden te worden.

De muziek is echt super mooi want ze gaan bijvoorbeeld kamperen in een magisch bos en dan hoor je zo allemaal geluiden van het bos, en ook als ze bijvoorbeeld een geluidje maken dan hoor je ook de achtergrond.

De voorstelling is ook gek want er waren bijvoorbeeld twee tenten die over de vloer schoven, echt heel grappig, en op een gegeven moment gingen een meisje en twee jongens allemaal op hoge hakken lopen en de catwalk lopen, dat was ook heel leuk.

De dans was echt super gaaf en ook raar, want ze gingen allemaal moderne dans doen met veel bewegingen. Dan lieten ze zich vallen of bijvoorbeeld als ze ruzie maakten pakte de een de ander af en dan pakt de ander weer af en dansten ze verder.

Het decor van de voorstelling was niet zo echt bijzonder. Er stond eigenlijk alleen een bankje die heel erg opviel, omdat ze er de hele tijd omheen gingen dansen en dan weer erop gingen zitten. En er stonden nog twee palen die bomen voorstelden zei de meneer van de voorstelling achteraf, maar dat had ik zelf niet door.

De voorstelling is echt wel leuk om te kijken en grappig dus ik zou anderen kinderen wel aanraden om ook te gaan kijken.

 

 

Recensie door Zahra

Voorstelling: Het verhaal van anders
Leeftijd : 11
Datum: 14 maart 2021
Gezien : Thuis op de bank

Dit verhaal gaat over Anders en zijn beste vriend Ike. Ze zijn altijd samen en hebben alles voor elkaar over. Natuurlijk beschermen ze elkaar ook. Anders ontmoet een meisje: Celine. Hij wordt verliefd maar Ike is daar niet blij mee. 

Het decor was niet heel bijzonder. Maar dat was bij deze voorstelling ook zeker niet nodig. Je zag een zwart wit bankje staan. De kleiding was heel apart maar ook stoer Celine droeg een paarse wollen trui met een lak broek. Ike en Anders droegen allebei een pakje in het begin en daarna allebei zwart witte kleiding. De muziek was mooi. Je hoorde voornamelijk heel veel oude liedjes.

Zelf snapte ik het verhaal niet helemaal maar na het praten met de regisseur wel. Zo ben ik erachter gekomen dat de namen allemaal een betekenis hebben.

Zelf vond ik dit een hele mooie voorstelling en origineel. Het is goed bedacht en zeker een aanrader voor jong en oud. De voorstelling geeft je een sterke boodschap mee dat je iedereen moet accepteren hoe die is en dat je elkaar moet respecteren want dan ben je pas echte vrienden.

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies.