Recensie: Ravi de Robot

Hieronder vind je de recensies door de Podiumkids Kinderjury over de voorstelling Ravi de Robot van Theater Sonnevanck

Recensie door Florian (7 jaar)

Naam: Florian

Leeftijd: 7 jaar

Voorstelling: Ravi de Robot

Theater: Stadsschouwburg Utrecht

6 november 2022

Ik was met mama, mijn broer Maxime en mijn allerbeste vriend Tristan naar Ravi de Robot gaan kijken. Het was in de blauwe zaal in de Stadsschouwburg in Utrecht.

Het was echt super leuk. Want er was een robot, een bediende die kon stofzuigen en hij kwam ook dingen brengen. En er was ook een papa en een kind. 

Ik vond het op het podium er heel mooi uitzien. Met mooie lampjes, coole effecten en grappige geluidjes.

Ravi speelde heel goed mee in de show. Ik denk dat het heel veel tijd heeft gekost om Ravi te trainen.

Er gebeurde ook nog iets heel zieligs, maar wat zeg ik niet. 

Na de voorstelling was Ravi heel moe en kon ik helaas niet met hem op de foto. Dat vond ik jammer. Maar een mevrouw van de schouwburg zou hem de groeten van ons doen. 

Daarna zijn we wat gaan drinken en hebben we zelf robots getekend. We gingen ook nog lopen en praten als robots. Dat was grappig. 

In voorstellingen zie je niet zo vaak robots voorkomen. En vanmiddag dus wel. Ravi was een hele slimme robot. En dan had je dus ook nog andere robots, echt heel leuk. Als je van robots houdt, moet je zeker naar Ravi de Robot gaan kijken. Ik vond het echt een aanrader en ga er morgen op school over vertellen.

 

Recensie door Homme (10 jaar)

Naam: Homme

Leeftijd: 10 jaar

Voorstelling: Ravi de Robot

Theater: Theater de Krakeling, Amsterdam

13 november 2022

Het gaat over een moeder die dood is en de vader wil dat niet zeggen dus hij liegt en zegt dat haar moeder astronaut is en dat ze sterren telt. De dochter gaat op zoek naar een vriend want op school heeft ze geen vrienden. Ze komt een robot tegen in de gang en noemt hem Ravi. Ravi en de dochter (naam vergeten) beleven veel avonturen in het huis 

Haar vader woont in een huis met een allerlei machines: een automatische koelkast en een huis stofzuig robot, een soort van 2 robotten. 

Totdat Ravi kwam, dan zijn er 3 robots. Ravi is eerst heel gelukkig dat hij uit de kast is waar hij eerst in woonde, maar hij wordt heel ongelukkig. Omdat de vader hem in de kast heeft gezet bij de sponzen.

Uiteindelijk geeft Ravi een feest om dat hij nieuw is maar Ravi denk dat hij de wereld heeft gezien maar dat is niet zo de dochter laat hem een video zien van de wereld.

Ravi wil de wereld zien dus hij zingt nog een lied voor dat hij weggaat en dan gaat hij de wereld in. De dochter gaat weer naar school en ze leefden nog lang en gelukkig.

Er waren 2 acteurs: die goed speelde, en en muzikant die op het toneel muziek maakt. Later blijkt dat de stem van Ravi ook gezongen wordt door een echte meneer.

Het decor bestond uit: een woonkamer met een automatische koelkast en een robot stofzuiger

Het grappigste vond ik: dat Ravi ging dansen op muziek. 

Er was heel veel muziek, te veel. Zo veel muziek dat ik dacht dat het een musical was in plaats van een voorstelling. Dit was een klein min puntje

Deze voorstelling moet iedereen zien omdat: het grappig is en veel muziek.

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies.