Recensie:
Vreemde Streken van OORKAAN

 

Hieronder vind je de recensies door de Podiumkids Kinderjury over de voorstellingen Vreemde Streken van OORKAAN.

Recensie door Zahra

Door: Zahra
Leeftijd: 10 jaar
Datum: 21 november 2020
Gezien in: Amsterdam, Muziek gebouw aan ‘t IJ

Dit verhaal gaat over drie personen die muziek willen maken. Het leek alsof ze het maar niet eens konden worden welke muziek ze wilden maken. Soms wilden ze met zijn drietjes en soms met zijn tweeën.
Het was leuk dat ze alle drie een ander instrument bespeelde. Er werd gespeeld op een viool, een altviool en een cello. Ongelooflijk hoeveel verschillende geluidjes ze kunnen maken met die instrumenten.

Het decor vond ik heel grappig en origineel. Er was met allemaal stoffers een soort van molen gemaakt. En ook twee wanden die ze konden verschuiven en daar waren ook stoffers op gemaakt.
De kleding was ook heel apart, ik had het nergens anders ooit gezien. Toen de voorstelling klaar was vroeg ik de regisseur hoe ze op het idee van de kostuums zijn gekomen en ze vertelde dat de muziek uit een andere tijd komt: De Baroktijd.
Dat was ongeveer begonnen in 1600 en eindigde 1800 en dat hebben ze gecombineerd met wat nu hip is.

Ik speel zelf geen instrument dus heb hier eigenlijk niet zo veel verstand van. Ik vond de muziek wel heel mooi.
Op een gegeven moment werd het wel een beetje saai, maar toen maakten ze het weer leuk door een stukje te doen waar we mee mochten dansen. Dat maakte het weer een stuk leuker en zorgde ervoor dat je weer geconcentreerd verder kon kijken.

Dit is zeker weten ook een aanrader!

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies.