Recensie:
Waarom is het stil in de stad

van Urban Myth en stip theaterproducties

 

Hieronder vind je de recensies door de Podiumkids Kinderjury over de voorstellingen ‘Waarom is het stil in de stad’ van Urban Myth en STIP Theaterproducties

Recensie door Floryan

Door: Floryan
Leeftijd: 9 jaar
Datum: 31 oktober 2020
Gezien in: Odeon, Zwolle

Regie: Jörgen Tjon A Fong / spel: Birgit Schuurman en Tarikh Janssen.

Waar gaat het over?
Het gaat over twee acteurs: Birgit Schuurman en Tarikh Janssen. Ze vertellen over Corona en dat kinderen bezorgd zijn enzo en dat niemand meer naar buiten mocht. En ze hadden ook nog iets gemaakt over het verleden met de Pest. Ze hadden interviews gedaan met kinderen over Corona en dat luisterde ze in hun oor en dat deden ze precies na. Ze gingen dus niet acteren maar ze gingen iets uitleggen. Soms acteerde ze wel als kinderen met een oortje in maar meestal acteerde ze niet. Ze vroegen soms wat aan het publiek. Dat vond ik heel leuk omdat ze allemaal vragen gingen stellen. Als kostuum hadden ze stoere kleren ZoAlS HeEL StOErE ScHoeNEn  EN EeN HeEl SToeRE BRoeK.

Abstract decor
Het decor had een beamer op de achtergrond en op de vloer stonden zwarte en witte blokken. Al die blokken leken op huizen. Wat ik vooral nog weet, is dat er met wc papier werd gegooid en met blikjes drinken/eten.

Wat vond ik ervan?
Ze hadden heel veel geoefend, dat vond ik goed. Ze wisten alles uit hun hoofd. Toen ik de voorstelling had gezien toen gunde ik de acteurs (Birgit Schuurman en Tarikh Janssen) het heel erg om te winnen. Ik vond het een leuke voorstelling en ik vond het heel leuk omdat alles onverwachts was: opeens hoorde je een carnavals muziekje of een heel treurig muziekje. Ik vond het ietsjes te lang duren maar het is wel een aanrader.

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies.