Recensie: WILD

 

Hieronder vind je de recensies door de Podiumkids Kinderjury over de voorstelling WILD van AYA

Recensie door Vince

credit: Jody Geerling

Naam: Vince Boeracker

Leeftijd: 12 jaar

Voorstelling: WILD

Theater: Parkstad Limburg Theaters

Datum: 27 maart 2022

De voorstelling begon met zang en dans. De dansstijl was heel vrij. Op het podium waren drie meisjes die dansten en vier muzikanten die op een saxofoon speelden. Ze kwamen uit allemaal verschillende landen, waaronder vijf uit Portugal, één uit Tokio en één uit Nieuw Zeeland. 

De muziek was heel erg mooi, vooral het samenspel. De dans en de muziek ging heel goed samen.

De dans was grappig en erg leuk. Er zijn leuke komische stukken in verwerkt. Er wordt rustig gedanst maar ook heel druk, zo druk dat je het soms niet helemaal kan volgen  

Aan het einde van de voorstelling werd er aarde/potgrond over het podium gelegd en daar werd op gedanst. Dit zag er mooi uit, maar ik weet niet goed waarom ze dit hadden gedaan.

Dit is een leuke voorstelling voor jong, maar ook voor oud. Het is echt een aanrader voor als je van dans en muziek houdt.

Recensie door Kaydee

credit: Jody Geerling

Naam: Kaydee Ommel

Leeftijd: 12 jaar

Voorstelling: WILD

Theater: Muziekgebouw aan t ‘IJ

Datum: 3 april 2022

De voorstelling ging over een meisje dat niet alles perfect wilde doen. De acteurs danste en een meisje deed het dan eerst even slordig en ging het pas daarna goed doen.

De voorstelling was niet echt iets voor mij. Ik vond het verhaal een beetje onduidelijk omdat er geen tekst in de voorstelling zat. Het decor bestond uit houten platen en dat zag er wel mooi uit, maar er werd voor de rest niks mee gedaan. Dat vond ik wel jammer.

Er zat hele mooie muziek in de voorstelling. Als je veel van dans en saxofoon muziek houdt is het misschien wel een voorstelling voor jou!

Het theater zelf was niet zo fijn. De stoelen liepen niet van laag naar hoog waardoor je het aan de achterkant niet zo goed kon zien. Daardoor was het soms nog moeilijker om het goed te volgen.

Ik vind deze voorstelling aan de ene kant wel voor 6+, maar aan de andere kant ook niet. De jonge kinderen die er waren, waren niet echt goed aan het opletten. Misschien was het verhaal toch niet goed te volgen voor die leeftijd.

 

Recensie door Carlijn

Credit: Jody Geerling

Naam: Carlijn George

Leeftijd: 13 jaar

Voorstelling: WILD

Theater: Parkstad Limburg Theaters

Datum: 27 maart 2022

Ik vind het lastig om over dansvoorstellingen een recensie te schrijven, omdat het voor mij eigenlijk meer losse beelden zijn dan een verhaal, maar ik ga mijn best doen om het zo goed mogelijk op te schrijven.

Mijn broer, mijn moeder en ik kwamen binnen en wat ik meteen heel erg gaaf vond is dat we op het podium zaten! Achter ons was een hele grote zaal en wij zaten op stoelen op het podium!!

De voorstelling begon met 1 danser en een iemand was aan het zingen, ik vond de dans een beetje eng want het leek alsof de danser vast zat. Aan de andere kant vond ik dit ook wel superknap! Er gebeurde heel veel tegelijk, tot er 4 muzikanten hun saxofoons pakten, allemaal een verschillende. Er ontstond een soort rust waarin de 3 dansers opgesloten werden in de muziek dit vond ik heel gaaf!!

Het decor zag er best wel leeg uit, er waren een soort grote houten blokken. Aan de zijkanten stonden emmers met aarde. Later pakken ze de emmers en gooien ze de aarde op de grond!! De dansers gaan daar mee dansen!! Dat geeft echt een heel leuk effect!

Aan het einde van de voorstelling leerden we een klein dansje met de dansers en ook wat zang!! Dit was erg leuk!!

Ik vond de voorstelling wel mooi maar ik vond het lastig om er iets van te begrijpen. Ik hou zelf meer van toneel dan van dans. Ik vond de muziek wel echt heel erg mooi!!

Ik raad deze voorstelling aan voor iedereen van 6 jaar of ouder die van dans houdt

 

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies.