Het Bangedierenbos (6+) van Theater Sonnevanck

Voor iedereen die wel eens bang is om bang te zijn.

Tijdens een wandeling komt de dappere Lena terecht in Het Bangedierenbos, waar alle dieren bang zijn voor De Grote Gevaren. Al heeft geen van hen die Gevaren ooit gezien. Lena besluit om de dieren te helpen en De Grote Gevaren op te zoeken. Zijn die wel zo eng als de dieren denken? En lukt het Lena om de dieren zonder angst te laten leven?

Het Bangedierenbos (6+) is een sprookjesachtige en muzikale voorstelling naar het gelijknamige boek van Willem Wilmink, met muziek van Harry Bannink. We volgen Lena’s wonderlijke reis langs struikrovers, griezelige kabouters en een draak. En wat blijkt? Zelfs de grootste griezels gaan niet zonder angst door het leven.

Willem Wilmink schreef in 1976 het magische en grappige verhaal Het Bangedierenbos. De jonge theatermaker Dorien van Gent zag het belang van deze tekst voor kinderen van nu en bewerkte het verhaal tot een beeldende voorstelling met livemuziek. Samen met de veelbelovende theatervormgever Sarah Nixon en de veelzijdige regisseur Liesje Knobel maakt Dorien deze voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar.


Pers

‘Het verhaal van Lena pakte ons vanaf het eerste moment’ – Kidsproof

‘Betoverend toneelspel’ – KidsErOpUit

‘Het Bangedierenbos is een erg grappige voorstelling. Rare stemmen, gekke geluiden, leuke liedjes… we hebben veel gelachen!’ – Go-Kids

Credits

Naar Het Bangedierenbos van Willem Wilmink
Bewerking Dorien van Gent
Regie Liesje Knobel
Spel & zang Dorien van Gent, Tomer Pawlicki/David van Uuden en Jasper Stoop
Compositie Harry Bannink
Arrangementen & muzikale leiding Bart Rijnink
Vormgeving Sarah Nixon en Martina Bauer
Poppen Ineke Duivenvoorde
Dramaturgie Flora Verbrugge
Techniek Jeroen van Terheijden en Ruurd Adema
Lengte: 48 minuten

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies.