Juffenballet (6+) – Maas theater en dans & BonteHond

De schooljuf. Een vertrouwd figuur die dagelijks voor de klas staat, dingen op het bord schrijft en geduldig schriften controleert. Maar wat doet ze als je het klaslokaal verlaat? Is de juffrouw dan nog wel een juf? En waar gaat ze dan naar toe? Wat is het geheime leven achter het schoolbord?

In Juffenballet blijkt de koffiekamer een portal naar een andere wereld. In de maneschijn ontmoet een stel juffen elkaar op een open plek in het bos. Ze gebruiken het huiswerk om een fikkie te stoken, dansen wild en uit de maat en brouwen mengsels en geniepige plannetjes. Plannetjes om de schooldirectrice, een oude hippie met flowerpoweridealen, van de troon te stoten. Ze willen de school vernieuwen met strakke regels en prestatiedruk. Een strijd tussen vrijheid en orde barst los. Maar dan komt er een nieuwe juf. Kan zij de boel redden?

Gooi de heksen van Roald Dahl, Harry Potter, Superjuffie en De Luizenmoeder op een hoop en je hebt Juffenballet. Een bokkig avonturenverhaal voor 6+ waarin het klaslokaal net zo makkelijk een wild bos kan zijn. Waarin juffen overdag het goede voorbeeld geven, maar na het luiden van de schoolbel hun haren losgooien. Een voorstelling voor de hele familie met veel dans, vette decorwisselingen, humor en af en toe een spannend liedje.

Juffenballet is een nieuwe theatertekst van Moniek Merkx en wordt geregisseerd door René Geerlings. In het voorjaar van 2020 toerde Juffenballet door Nederland als coproductie van BonteHond en Maas theater en dans.


Idee, regie: René Geerlings
Tekst, advies: Moniek Merkx
Choreografie: Cecilia Moisio
Compositie: 
Reinier van Harten
Spel, zang en dans:
 Isabelle Houdtzagers, Roosmarijn Luyten, Sabrina NaberMacnack, Manon Nieuweboer,  Serano Pinas, Luuk Weers, Yulia Kalinchenko, Katarzyna Sitarz
Decor: Sanne Danz
Kostuums: Judith de Zwart
Lichtontwerp: Remko van Wely
Dramaturgie: Judith Faas
Regieassistentie: Millie Lijbers
Kap & Grime: Judith Tessa Hornstra

Speelduur: 75 minuten

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies.