niet wiet, wel nel (6+) van Hoge Fronten

Wiet wil bij Nel zijn
Nel wil bij Wiet zijn
maar vaak is er wat mis
dan is Wiet boos op Nel
dan is Nel boos op Wiet
“ik wil wel lief zijn” zegt Nel
“ik ook” zegt Wiet
Maar vaak lukt dat niet

niet wiet, wel nel gaat over de liefde en dat je elkaar soms wel leuk vindt en soms ook niet. Ook grote mensen vinden dat ingewikkeld. Om samen te zijn moet je elkaar begrijpen, maar dat is niet altijd even eenvoudig. Zo kan een klein probleem volledig uit de hand lopen. Je raakt verstrikt in zinnen, kan een woord niet vinden of bent veel te kort door de bocht. En plots kun je daar dan weer samen om lachen en gaat het weer. Eigenlijk zijn er maar weinig woorden nodig om dát te begrijpen.

niet wiet, wel nel is geïnspireerd op het gelijknamige boek dat Joke van Leeuwen schreef voor beginnende lezers vanaf zes jaar. Het boek is in 1993 bekroond met een Zilveren Griffel. In de theatervoorstelling wordt eveneens gebruik gemaakt van de woorden die je leert als je met leert lezen. Een beeldende familievoorstelling voor zowel beginnende als ervaren lezers, jonge en oude theaterkijkers. De voorstelling won in 2013 een Zilveren Krekel voor ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’.

Beschikbaar voor scholen
Bij deze registratie is educatie beschikbaar. Zo wordt een registratie geschikt om in te zetten in het lesprogramma van een klas. Klik hier voor de lesbrief. 

Pers
“Bijna vergeten boekje prachtig bewerkt” **** de Volkskrant
“Joke van Leeuwen was erbij, keek ernaar en vond het goed” *** Theaterkrant
Winnaar Zilveren Krekel voor meest indrukwekkende podiumprestatie 2013: “In een even magische als huiselijke enscenering doet Benders volledig recht aan de kordate poëzie van het gelijknamige, prachtige miniatuurboekje van schrijfster Joke van Leeuwen” aldus de jury.


Spel: Hans Van Cauwenberghe, Gerrit Dragt, Sofieke de Kater en Inge Liefsoens
Regie en concept: Lieke Benders
Techniek: Marq Claessens
Kostuums: Jorine van Beek
Vormgeving: Udo Thijssen
Lichtontwerp: Roland de Jong

‘niet wiet, wel nel’ is een vrije bewerking naar het boek ‘niet wiet, wel nel’ door Joke van Leeuwen © 1992 Uitgeverij Zwijsen B.V., Tilburg en werd ontwikkeld in co-productie met tmgLAP.

De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door:
Fonds Podiumkunsten, Provincie Limburg (NL), Gemeente Maastricht, Prins Bernhard Cultuurfonds en NORMA fonds.

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies.