Woestijnjasmijntjes (8+) van De Toneelmakerij en George & Eran Producties

Jacob en zijn dochter Nour zijn op zoek naar een veilige plek om voorgoed te blijven. Ze maken een verre en gevaarlijke reis. Onderweg vertelt Jacob de prachtigste, grappigste en fantasievolste verhalen en tovert zo hun barre tocht om tot een groots avontuur. Hij kleurt hun grauwe, lange dagen tot een sprookje waar Nour de prinses in is. Douaneagenten veranderen in waakhonden, een migratieambtenaar in een ijskoning en hun medereizigers in Woestijnjasmijntjes.

In de traditie van de prachtige film La vita è bella, is Woestijnjasmijntjes een ode aan de fantasie. Een poëtische voorstelling over moed en onschuld. Over een vader en dochter. Over oorlog en vrede. Een modern sprookje van een vader die als held en schlemiel tegelijk zijn dochter de mooiste bloemen laat zien in een vallei van treurnis en ellende.

In deze kleurrijke voorstelling bevecht fantasie realiteit. Vrolijkheid verdriet. Maar welke van de twee is sterker als de buitenwereld steeds onstuimiger binnendringt?

Pers
“een prachtige parabel over een vader en een dochter die moeten vluchten” … “een scherp gesneden, muzikale obstakeltocht” ★★★★★ de Volkskrant

“Beeldende tekst, trefzekere regie en enthousiast spel” “een heerlijke ode aan de verbeelding die zich laat bekijken als een roadtrip” “een feest om te zien.” ★★★★ Scènes

“Van avontuurlijk sprookje naar integere coming of age.” ★★★★ Theaterkrant


Credits
regie: Eran Ben-Michaël
tekst: George Elias Tobal
tekstbegeleiding: Liesbeth Coltof
lichtontwerp: Yaron Abulafia
kostuumontwerp: Catherine Henegan
dramaturgie: Paulien Geerlings
spel: Denise Aznam, Peter van Heeringen, Milan Sekeris, Jonata Taal
speelduur: 60 min

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies.