Laden Voorstellingen

« Alle Voorstellingen

  • Deze voorstelling is voorbij.

Confetti

Soort voorstelling: , , | 6+ | Introdans
18 juni 2022 om 14:30 | Leidse Schouwburg - Leiden

Kleurrijke voorstelling voor de hele familie (6+), van urban tot klassiek!

Met Confetti presenteert Introdans een kleurrijke palet aan dans: van urban tot klassiek. Het gezelschap viert een seizoen lang een gouden feest, want Introdans bestaat 50 jaar: deze voorstelling is een ‘must see’ voor iedereen vanaf 6 jaar. Twee klassieke choreografieën van Nederlands beroemdste choreograaf Hans van Manen, een spetterend ballet van Karole Armitage en nieuw werk van streetwise talent Ruben Chi laten je op het puntje van de stoel zitten.

Nieuw werk Ruben Chi

Streetstyle funkster Ruben Chi is een opkomend talent met een geheel eigen danstaal. Hij laat zich voor Confetti inspireren door de werken van grootmeester Hans van Manen. Ruben Chi verleidt de dansers tot coole moves op dito muziek.

Rave

Voormalig ballerina van de punk -Karole Armitage- choreografeerde Rave na de aanslagen op 11 september 2001 in New York. Het is een werk waar de overlevings- en scheppingsdrift vanaf spat. Ze combineert verschillende danstechnieken: voguing, capoeira, wushu (Chinese krijgskunst) en ballettechniek. De 24 bodypainted dansers razen in een spectaculair kleurenbombardement over het toneel. Karole Armitage is bekend van haar videoclips voor Michael Jackson en Madonna, waaronder de hit Vogue.

Polish Pieces

Zonder twijfel is Polish Pieces een van de bruisendste en kleurrijkste werken van Hans van Manen. Op de krachtige muziek van Górecki laat de maestro twaalf dansers in felgekleurde tunieken in steeds wisselende combinaties en in een fantastisch helder lijnenspel het toneel bestormen. De groepsdelen zijn strak, energiek en pulseren;  in de duetten wordt de spanning nog verder opgevoerd.

In the Future

Hoewel hij het van tevoren niet zo extreem bedacht, spelen de kostuums van Keso Dekker – van voren groen, van achteren rood – een belangrijke rol in Hans van Manens In the Future. Ze benadrukken het sublieme spel van kleuren en lichamen op stimulerende, jazzy muziek van David Byrne. Rode en groene ensembles op magische wijze door elkaar gevlochten, groene rijen mixen ingenieus met rode, en met één simpele sprong of draai wisselt het totale beeld weer. Al jarenlang een absolute publieksfavoriet!

Meer info >

Speeldata

zondag 20 februari15:00Stadsschouwburg Utrecht Koop tickets>
zaterdag 26 februari14:30Zwolse Theaters Koop tickets>
zondag 6 maart14:30Theater Orpheus Apeldoorn Koop tickets>
woensdag 9 maart16:00Internationaal Theater Amsterdam Koop tickets>
zondag 13 maart14:30Stadstheater Arnhem Stadstheater Arnhem Koop tickets>
donderdag 17 maart19:30Theaters Tilburg Koop tickets>
zaterdag 19 maart19:30Schouwburg Hengelo Koop tickets>
zaterdag 18 juni14:30Leidse Schouwburg Koop tickets>

Gegevens

Datum:
18 juni 2022
Tijd:
14:30
Soort voorstelling:
, ,
Site:
https://www.musisenstadstheater.nl/

Locatie

Leidse Schouwburg
Oude Vest 43
Leiden, Zuid-Holland 2312 XS Nederland

Theater gezelschap

Introdans
Telefoon:
+31-26-3512111
E-mail:
welkom@introdans.nl
Site:
www.introdans.nl

Overige informatie

Leeftijd
6+

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies.