Laden Voorstellingen

« Alle Voorstellingen

Stil of ik schiet

Soort voorstelling: | 6+ | House of Nouws
4 oktober 2020 om 14:00 | Podium Mozaiek - Amsterdam

Een knallende voorstelling die volle hoofden leegt

Stil zijn is goed. Het maakt je rustig. Maar het is ook saai, eng en moeilijk. De meeste kinderen kunnen er niks van en veel volwassenen trouwens ook niet. We praten de dagen vol, het liefst met muziek op en de telefoon aan en zorgen zo dat het nooit stil wordt.

Op een dag besluit een kind niet meer te praten. Niemand weet waarom. De ouders proberen het niet erg te vinden, maar dat lukt niet echt. Ten einde raad halen ze een stiltemeester in huis, de Goeroe. Maar de sessies van de Goeroe leveren vooral veel nieuwe vragen op en de buitenwereld schreeuwt om aandacht: er is een park dat gered moet worden, een regering die valt en ineens zwijgt de koning ook. Ondertussen duurt de stilte van het kind voort en hoort iedereen daar iets anders in.

Stil of ik schiet wordt gemaakt door STIP theaterproducties in samenwerking met Festival Cement.

Theaterkrant
“In Stil of ik schiet (6+), gemaakt onder de vlag van Stip Producties, houdt ze een ludiek en stevig pleidooi om je hoofd af en toe leeg te maken.”

“(…) de manier waarop Nouws haar vier performers deze boodschap laat brengen, (is) wel bijzonder grappig.”

“Marijn Klaver, in hippe hansop van lapjes Noorse wintertrui, is een heerlijk zorgelijke huisvader, naast Nina Fokker als de klimaatbewuste politica annex moeder met groene haarextensies. Op haar witte pak (ontwerp: Sanne Lips) schreeuwen bomenslogans om aandacht en worden beton en plastic vet doorgestreept. Vol op dreef is Lottie de Bruijn als imponerende opper-yoga-goeroe op badslippers, met tulband van kerstguirlandes en kimono van lampenkap-franjes.”

Kidsweek 3,5 ster
“Sssst, wees eens even héél stil. Even echt niets zeggen, niets doen en niets denken. Wat vind je daarvan: eng, saai of moeilijk? In de voorstelling Stil of ik schiet mag je dan het podium op om te leren dat stil zijn heel goed voor je is”.

Meer info >

Speeldata

Zondag 4 oktober 202014:00Podium Mozaïek, Amsterdam
Maandag 12 oktober 202015:00Toneelschuur, Haarlem
Woensdag 21 oktober 202015:00Perron 3, Rosmalen

Gegevens

Datum:
4 oktober 2020
Tijd:
14:00
Soort voorstelling:
Site:
https://www.houseofnouws.nl

Locatie

Podium Mozaiek
Bos en Lommerweg 191
Amsterdam, Noord-Holland 1055 DT Nederland

Theater gezelschap

House of Nouws

Overige informatie

Leeftijd
6+

Pin It on Pinterest

Deze website maakt gebruik van cookies.